Shop
De betere vloeren in de Gym
Zacht voor de gewrichten en slijtvast

Rubberen sportvloer voor fitness en crosstraining

Een paar zwaar gebruikte Converse ALL STAR sneakers staat voor een rij halters in de sportschool op zwarte turnmatten van WARCO.

***** Waardering

"Zeer goede aanbeveling, goede prijs-kwaliteitverhouding, goede kwaliteit, snelle levering en zeer eenvoudig te installeren...top!!!"

Thomas Kiefer, Systeem fitnessbedrijf | Fitnessvloer (HZ), 500 x 500 x 40 mm, grasgroen

Alle voordelen op een rij

Mooie grote hal met bogen omgebouwd tot gymzaal en bedekt met bruine tegels.
 • Professionele kwaliteit voor een redelijke prijs, rechtstreeks van de fabrikant.
 • Meer dan 20 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van rubbergranulaat vloerbedekkingen.
 • Functioneel geoptimaliseerde Rubberen sportschoolvloer voor verschillende trainingsgebieden in de studio.
 • Deskundig advies - betrouwbare service.
 • Ruime keuze aan afwerkingen en kleuren.
 • Ontvlambaarheidsklasse Efl of Cfl-s1.
 • Eenvoudige, vormvaste en stabiele installatie zonder te lijmen op de ondervloer.
 • de Fitnessvloer is machinaal of handmatig reinigen.
 • Bestand tegen alcoholische ontsmettingsmiddelen.

 • Vloerbescherming & contactgeluidisolatie - Structuurgeluid en impact worden geabsorbeerd en geïsoleerd.
  duurzaam - lange levensduur.

De best verkopende WARCO rubberen sportvloer voor de sportschool en Crossfit

Fitnessvloer beschermingsmat Fitnessvloer beschermingsmat

Fitnessvloer beschermingsmat BZ

Donkergrijs graniet Graniet grijs Licht graniet Engels gazon Terra Cotta Bast & Schors +25 kleurvariaties

vanaf 8,20 € / Stuk vanaf 32,80 € / m²

Product tonen
Fitnessvloer beschermingsmat Fitnessvloer beschermingsmat

Fitnessvloer beschermingsmat TZ

Donkergrijs graniet Graniet grijs Licht graniet Engels gazon Terra Cotta Bast & Schors +25 kleurvariaties

vanaf 12,30 € / Stuk vanaf 49,20 € / m²

Product tonen
Fitnessvloer beschermingsmat pro Fitnessvloer beschermingsmat pro

Fitnessvloer beschermingsmat pro BZ

Antraciet Baksteen rood Gras groen Leigrijs Chocolade bruin Donkergrijs graniet +14 kleurvariaties

vanaf 9,90 € / Stuk vanaf 39,60 € / m²

Product tonen
Fitnessvloer beschermingsmat pro Fitnessvloer beschermingsmat pro

Fitnessvloer beschermingsmat pro TZ

Antraciet Baksteen rood Gras groen Leigrijs Chocolade bruin Donkergrijs graniet +14 kleurvariaties

vanaf 15,50 € / Stuk vanaf 62,00 € / m²

Product tonen

WARCO Rubberen sport tegels - de optimale Sportvloer voor elke fitnessruimte

In een sportschool staan verschillende schuine banken opgesteld voor haltertraining op een goed gepolsterde vloer van WARCO Fitness. Voor de schuine banken staat een plank met halters klaar om te trainen.

In een trainingsruimte met kracht- en cardiotoestellen worden andere eisen aan de vloer gesteld dan in de gymzaal of de ruimte met vrije gewichten. Dit geldt ook voor de stretchingruimte of functionele training met TRX of de fietsruimte.

Bovendien moet rekening worden gehouden met de omstandigheden van het gebouw waarin de fitnessruimte zich bevindt. In een woon- en bedrijfsgebouw moet de vloer schokken, trillingen en contactgeluid meer absorberen dan in een industriële hal.

De optimale sportvloeren is daarom precies afgestemd op de specifieke omstandigheden op de plaats van gebruik. Daarom biedt WARCO een breed scala aan zeer verschillende vloerbedekkingen voor de fitnessruimte, die verschillen in de relevante parameters. WARCO geeft de relevante parameters voor elk product aan als vergelijkingswaarden op een schaal van 1 tot 5.


Rubberen sport tegels - contactgeluidsisolatie en schokabsorptie

In een fitnessstudio kijkt men naar een blauw geschilderde hellingbank voor een spiegelwand. De schuine bank staat op een blauwe vloerbedekking. Dit zijn de vloerbeschermingsmatten van WARCO Fitness in het kleurendesign Atlantic.

Gewichtstations kunnen lawaai maken als er verkeerd mee wordt omgegaan. Stuiteren en rennen op de plek, luide roltrainingsapparatuur en haltergooien: er zijn veel bronnen van geluid en lawaai in de sportschool. En deze geluiden worden in het gebouw overgedragen in de vorm van structuurgeluid en trillingen als de vloerplaat niet akoestisch is ontkoppeld.

Dit stoort niet alleen de fitnessers, maar ook de bewoners en buren. Het laten vallen van dumbbells en kettlebells kan zelfs het materiaal van het gebouw permanent beschadigen.

een Rubberen sportvloer van WARCO zorgen voor een akoestische en mechanische ontkoppeling van de fitnessvloeren en het trainingsoppervlak. Ze absorberen contactgeluid en vangen de trillingen van fitnessapparatuur op. Lawaai wordt dus in de eerste plaats voorkomen.

Met de juiste vloerconstructie zijn de fitnessvloerbeschermingsmatten van WARCO zelfs in staat de kinetische energie van geworpen barbells af te voeren.

Ondanks zijn elasticiteit is een WARCO-sportvloer zo stabiel dat de voeten van fitnesstoestellen en dames op hoge hakken geen sporen nalaten.

Hard trainen of ontspannen yoga - altijd op een rubberen sportschoolvloer van WARCO

De vergelijkende waarden - De sleutel tot de optimale Rubberen sportschoolvloer

De druk die tijdens de productie van een fitnessmat wordt uitgeoefend, bepaalt de fysieke dichtheid van de fitnessmat. Naast de dwarsdoorsnede en de dikte van de mat speelt de fysieke dichtheid de doorslaggevende rol bij het bepalen van de relevante parameters van de afgewerkte fitnessmat.

Bij het vergelijken van matten is het gewicht een goede indicatie om de fysieke dichtheid en dus de relevante parameters vast te stellen. Bij de vergelijking moet uiteraard ook rekening worden gehouden met het formaat, de dikte en de dwarsdoorsnede van de platen.

Kennis van deze onderlinge verbanden is de voorwaarde voor een bewuste keuze van de juiste fitnessvloerbeschermingsmatten voor een fitnessruimte.

Als voorbeeld van het verband tussen fysische dichtheid, formaat, dikte en gewicht enerzijds en de relevante eigenschappen anderzijds, ziet u in het volgende overzicht de vergelijkende waarden van verschillende typische fitnessvloerbedekkingen. Gebruik de vergelijkende waarden in de productbeschrijving bij de keuze van uw fitnessmatten.

Sportvloeren in vergelijking - oppervlakken, haptiek, eigenschappen

Naast de fysieke dichtheid zijn het verwerkte materiaal, de dikte en de dwarsdoorsnede verantwoordelijk voor de eigenschappen van een fitnessmat.

Vier voorbeelden geven een vergelijking en illustreren de verscheidenheid aan afwerkingen waarin WARCO fitnessvloeren worden geproduceerd.

Detail van een 8 mm dikke Fitnessmat GZ van WARCO. De panelen worden met elkaar verbonden via het ritssluiting-systeem met precies gesneden puzzeltanden.

Fitnessmat GZ

De Fitnessmat GZ ziet eruit alsof hij uit één stuk is gegoten en heeft geen zichtbare voegen, omdat de verbindingstanden van de matten met grote precisie en zonder vellingkanten zijn gevormd. 

De GZ fitnessmat wordt geproduceerd in 8 en 16 mm dikte en in 5 aantrekkelijke kleur ontwerpen. Hij is zeer goed bestand tegen mechanische belasting en slijtage en heeft een homogeen oppervlak dat aangenaam natuurlijk aanvoelt.

De GZ fitnessmat is sterk gecomprimeerd en veelzijdig, bijvoorbeeld voor fietsruimtes, cardioruimtes, kleedkamers en lounges.

Detail van een 18 mm dikke Fitnessvloerbeschermingsmat BZ van WARCO. De panelen worden met elkaar verbonden via puzzeltanden, het zogenaamde ritssysteem.

Fitnessvloerbeschermingsmat BZ

Met een dikte van slechts 18 mm biedt de Fitness Vloerbeschermingsmat BZ een goede balans tussen elasticiteit, contactgeluidabsorptie, duurzaamheid en investeringskosten.

De Fitness Vloerbeschermingsmat BZ is populair in klaslokalen en sportzalen voor yoga, Zumba of High Intensity Interval Training, maar ook onder trillingsintensieve apparatuur.

Het oppervlak van de Fitness Vloerbeschermingsmat BZ heeft open poriën en is antislip. Het voelt slipvast en licht ruw aan.

Detail van de 30 mm dikke fitnessvloer TZ met homogeen oppervlak. Geïnstalleerd in het oppervlak houden de tegels elkaar permanent vast dankzij het montagesysteem met ritssluiting (Puzzel).

Sportschoolvloer TZ

De gymnastiekvloer TZ heeft een fluweelachtig oppervlak. Het wordt vervaardigd in 30 en 40 mm dikte. De tegels worden onder hoge druk geperst met fijn SBR-rubbergranulaat. Het resultaat is een compacte, bijna waterdichte en mechanisch zeer bestendige tegel.

De sportschoolvloer TZ wordt aanbevolen voor ruimtes die intensief worden gebruikt en voor beweging of met halters en kettlebells. De sportschoolvloer TZ is ook een zeer goede keuze voor de CrossFit box.

Detail van de 50 mm dikke fitnessvloerbeschermingsmat pro TZ in travertin kleurendesign. Via de decoupeerzaagverbinding aan de rand van de matten voegen de matten zich samen tot een permanent stabiel fitnessvloeroppervlak, bijna zonder zichtbare voegen.

Fitnessvloerbeschermingsmat pro TZ

De fitnessvloerbeschermingsmat pro TZ is verkrijgbaar in 20 kleurvarianten, drie diktes en twee formaten. De toevoeging "pro" betekent professioneel en is een verwijzing naar de verhoogde fysieke dichtheid van de platen. Daardoor biedt de vloer een bijzonder uitgebalanceerde verhouding van relevante eigenschappen, met name elasticiteit en duurzaamheid.

Bij aanraking doet het oppervlak aangenaam denken aan generfd leer. In de sportschool kan de fitnessvloerbeschermingsmat pro TZ op bijna alle plaatsen universeel worden gebruikt.

WARCO Rubberen sport tegels - vele voordelen voor jarenlange training

 • Isolatie - tegen geluid, impact, schokken, trillingen
 • Bescherming - voor sporters, trainingsapparatuur
 • Veiligheid - antislip, slipvast, geïntegreerde valbeveiliging
 • Comfort - thermische isolatie, mooi gevoel op blote voeten
 • Selectie - Functie, Ontwerp, Prijs
 • Voordelig - duurzaam, zelf te monteren, aankoop af fabriek

Gymvloer met (bijna) onzichtbare voeg

Dunne fitnessvloer - hoge slijtvastheid met lage demping

Fitnessmat Fitnessmat

Fitnessmat EZ

Licht rood gespikkeld Licht blauw gespikkeld Licht groen gespikkeld Licht geel gespikkeld antraciet mat Donkergrijs graniet +26 kleurvariaties

vanaf 1.855,80 € / Set 16 Stuk / Set • vanaf 115,99 € / St.

Product tonen

Universele vloerbeschermingsmatten met goede demping

Fitnessvloer beschermingsmat Fitnessvloer beschermingsmat

Fitnessvloer beschermingsmat BZ

Donkergrijs graniet Graniet grijs Licht graniet Engels gazon Terra Cotta Bast & Schors +25 kleurvariaties

vanaf 8,20 € / Stuk vanaf 32,80 € / m²

Product tonen
Fitnessvloer beschermingsmat Fitnessvloer beschermingsmat

Fitnessvloer beschermingsmat TZ

Donkergrijs graniet Graniet grijs Licht graniet Engels gazon Terra Cotta Bast & Schors +25 kleurvariaties

vanaf 12,30 € / Stuk vanaf 49,20 € / m²

Product tonen

Vloerbeschermingsmatten voor bewegingsintensieve training

Fitnessvloer beschermingsmat pro Fitnessvloer beschermingsmat pro

Fitnessvloer beschermingsmat pro BZ

Antraciet Baksteen rood Gras groen Leigrijs Chocolade bruin Donkergrijs graniet +14 kleurvariaties

vanaf 9,90 € / Stuk vanaf 39,60 € / m²

Product tonen
Fitnessvloer beschermingsmat pro Fitnessvloer beschermingsmat pro

Fitnessvloer beschermingsmat pro TZ

Antraciet Baksteen rood Gras groen Leigrijs Chocolade bruin Donkergrijs graniet +14 kleurvariaties

vanaf 15,50 € / Stuk vanaf 62,00 € / m²

Product tonen

Gymvloeren - bijzonder slijtvast en schokabsorberend

Fitnessvloer met kunstgrasoppervlak

Wandafsluiting, oprijplaten, montage